Investmentbolag, lär dig mer om investmentbolag


Investmentbolag, lär dig mer

När du har skapat och finansierat ditt mäklarkonto är det dags att dyka in i verksamheten att välja lager. Ett bra ställe att börja är att undersöka företag som du redan vet från dina erfarenheter som konsument. Låt inte dataflödet och realtidsmarknadsgirationer överväldiga dig när du utför din forskning. Håll objektet enkelt: Du letar efter företag där du vill bli delägare. Investmentbolag kan vara en bra del i detta.

Warren Buffett berömde: ”Köp in i ett företag eftersom du vill äga det, inte för att du vill att beståndet ska gå upp.” Han har gjort det bra för sig själv genom att följa den här regeln. Börja med bolagets årsredovisning – särskilt ledningens årliga brev till aktieägarna.

Brevet ger dig en allmän berättelse om vad som händer med verksamheten och ger sammanhang för siffrorna i rapporten. Därefter är de flesta av de informations- och analysverktyg som du behöver för att utvärdera verksamheten tillgängliga på din mäklares webbplats, t.ex. SEC-arkiv, konferenssamtalskript, kvartalsvisa resultatuppdateringar och senaste nyheter. De flesta mäklare erbjuder också handledning om hur man använder sina verktyg och till och med grundläggande seminarier om hur man väljer lager.

Recent Posts